MENÚ de navegació

Esdeveniment finalitzat

AMB L'ÀNIMA DE LA MÚSICA POPULAR

Lloc: Ctra. Sant Antoni de Vilamajor, 19

Inici: 10-12-2017 18:00

Categories: Música

AMB L’ÀNIMA DE LA MÚSICA POPULAR Sala Gran / Música Clàssica 15 € anticipada / 16,50 taquilla / durada 75’Francisco Cuenca,... Llegir més


AMB L’ÀNIMA DE LA MÚSICA POPULAR

Sala Gran / Música Clàssica

15 € anticipada / 16,50 taquilla / durada 75’


Francisco Cuenca, guitarra & José Manuel Cuenca, piano

DURADA: 1:15

 

És un programa basat en la música d'inspiració andalusa; els compositors prenen com a referència la música tradicional d'Andalusia i el flamenc, incloent obres d'autors molt coneguts com Enric Granados, Francesc Tàrrega, Joaquín Rodrigo, Isaac Albeniz, etc. Així com altres compositors de l'actualitat que també segueixen la tradició de la música popular andalusa tals com a Primitivo Buendía i Francisco Cuenca, incloent obres molt conegudes com el celebre "Concierto de Aranjuez" o "Recuerdos de la Alhambra

 

CURRÍCULUM GERMANS CUENCA

José Manuel i Francisco Cuenca Morales, conformen un exquisit duo de Piano i Guitarra, considerat per la crítica com a “únic en la manera de fondre en un, els dos instruments amb gran elegància i finura en el toc”. Neixen en Puente Genil (Còrdova-Espanya).
José Manuel realitza estudis de Piano i Clarinet en el Conservatori Superior de Música de Còrdova, finalitzant tots dos instruments amb Premi Extraordinari Fi de Carrera.

Francisco inicia els seus estudis de Guitarra amb el seu pare Francisco Cuenca Domínguez, continuant-los en el Conservatori Superior de Música de Còrdova els que finalitza amb Premi d'Honor. Ha obtingut nombrosos premis internacionals i igualment s'ha destacat com un excel·lent solista, amb importants orquestres com l'Orquestra Simfònica de RTVE, Orquestra de cambra “Regna Sofia”, Orquestra Simfònica de Odesa (Ucraïna), Orquestra Vivaldi Concertante de Londres, Orquestra Simfònica de Carolina del Nord (USA), Simfònica de Caracas (Veneçuela)...

Com a duo han desenvolupat una àmplia carrera artística a Espanya, Bèlgica, Polònia, Alemanya, Cuba, Regne Unit, República Txeca, República Eslovaca, França, Andorra, Estats Units, Veneçuela, Àustria, Brasil, Croàcia, Hongria, Grècia, Ucraïna, Dinamarca, Turquia, Itàlia, Suècia, Líban, Síria, Portugal, Suïssa, Filipines i Japó, actuant en prestigiosos auditoris, com el Carnegie Hall de New York, Auditori Nacional i Teatre Real de Madrid, Auditori Hacettpe d'Ankara (Turquia), London Southbank Centri “Purcell Room” (Regne Unit), Auditori de la Casa Museu Andrés Segòvia amb motiu de la seva inauguració, Palau de la Música (València), Palau de la Guitarra (Japó), etc.

Els seus set treballs discogràfics, en els quals destaca principalment la Música Espanyola, són editats i distribuïts per “Dial Discos”, S. a. de Madrid. A més compten amb un vídeo, gravat en directe en el Palau de la Guitarra de Japó , així com un DVD des de la Galeria Fazioli a París, gravat per SearstarMusic TV.

El Duo Cuenca va ser guardonat per Excm. Ajuntament de Linares, amb el Premi Cultura 2001 a tota una trajectòria en pro de la cultura. D'igual manera el Seminari “Linares Informació” els atorga l'any 2004, el Premi “Linarenses sin fronteras” al costat d'artistes tan rellevants com el cantant Raphael.

Al maig de 2005, són nomenats Professors Honoraris del Instituto Huarte de Sant Juan de Linares, amb el padrinatge del Doctor Perucho, científic de prestigi internacional, descobridor dels oncògens humans.

En 2007 van rebre l'Esment d'Honor “Dulce de Membrillo” en la IV carta de membrillo de l'Associació de Dones María Górriz de Puente Genil (Còrdova).

En 2009 el Exmo. Ayuntamiento de Puente Genil els concedeix el títol de Fills Predilectes, així com la medalla d'or de la ciutat.

En 2010 se'ls fa lliurament de la medalla Andrés Segòvia per part de la fundació que porta el nom de l'insigne guitarrista linarense.

Les inscripcions estan tancades.