MENÚ de navegació

Esdeveniment finalitzat

ASANAS I DOSHAS

Altres, Culturals, Esportius, Familiar, Formació

  • ASANAS I DOSHAS

Ciutat: Franqueses del Vallès, Les

Lloc: INGRAVITT - Crta. Cànoves 23 - Corró d'Avall - 08520 Les Franqueses del Vallès

Inici: dissabte 19 maig 2018, 10:45 h

Veure descripció de l'esdeveniment
En aquest seminari comprendrem la importància de conèixer els nostres doshas per a tal de dur a terme una bona pràctica d’asana a nivell... Llegir més

En aquest seminari comprendrem la importància de conèixer els nostres doshas per a tal de dur a terme una bona pràctica d’asana a nivell personal. Saber quines asanas ens convenen més segons les nostres característiques personals, segons l’estació, segons l’edat, segons si hi ha alguna patologia…

  • Dissabte 21 d’abril
  • 10:45-12:15

L’Ayurveda complementa el Ioga, conté el coneixement de la vida, igual que el Ioga ens parla de les gunes, els atributs mentals, les energies mentals que fluctuen a la nostra ment. I ens ensenya que cada persona té una fisiologia única amb tendències que la porten a desequilibris. Ambdues filosofies ens ajuden a equilibrar el nostre cos i ment, amb l’estil de vida adequat. Si una persona es troba fora del desequilibri, l’ayurveda amb la dieta, les herbes, els massatges i les rutines l’ajudarà a tornar a l’estabilitat; mentre que el Ioga utilitzarà pranayames, asanes i tècniques de meditació.

Així mitjançant una pràctica de Ioga individualitzada s’enforteix el procés de curació. Una persona amb naturalesa Vata tendeix al moviment excessiu de la ment i el cos, que pot conduir a nerviosisme, tremolors, ritme cardíac irregular juntament amb d’altres desequilibris. Per restablir la fisiologia i ajudar al procés de curació el Ioga ha de ser lent i suau. Les persones amb naturalesa Pita tendeixen a manifestar problemes de pell, inflamacions i ser crítics, la practica del Ioga ha de refredar l’organisme mitjançant pranayames i asanes. Per últim les persones amb naturalesa Kapha tendeixen a tenir mocs, quists i sobrepes, per tant la pràctica per ells ha de ser dinàmica i lleugera.

Així la teràpia Ayurveda combinada amb el Ioga per sanar és molt potent i abasta tant el cos, la psicologia i la ment de l’individu. Tant les asanes com els diferents pranayames afecten l’organisme i la ment d’una forma o d’una altra. Algunes donen calor i d’altres refreden, algunes relaxen i d’altres activen. Així cadascuna afecta a un, dos o els tres doshes (constitucions), i per tant pot ajudar-nos a equilibrar-nos o no. També s’ha de considerar l’edat i l’estació de l’any, ja que no seria bo practicar asanes i pranayames que escalfen l’organisme durant l’estiu,  l’indicat seria practicar aquelles tècniques que ens ajuden a refredar-nos durant aquesta estació tant calorosa.

Si vols conèixer una mica més sobre asanas i doshas no et perdis el proper seminari.