MENÚ de navegació

Esdeveniment finalitzat

CURS DE MINDFULNESS (MBSR)

Lloc: INGRAVITT - Crta. Cànoves 23 - Corró d'Avall - 08520 Les Franqueses del Vallès

Inici: 24-10-2017 19:56

Categories: Altres, Formació

El curs de Mindfulness es caracteritza per unes classes teorico-pràctiques en les que es posarà en coneixença que és el Mindfulness... Llegir més

El curs de Mindfulness es caracteritza per unes classes teorico-pràctiques en les que es posarà en coneixença que és el Mindfulness i les eines per poder posar-lo en pràctica per reduir l’estrès, podent gaudir de manera conscient tots els moments del nostre dia a dia.
La traducció més propera a Mindfulness és atenció plena. Ens referim a un conjunt de tècniques i exercicis mentals que permeten entrenar a la ment per a ser capaços d’estar present en el aquí i ara de manera conscient. Sense deixar-se arrossegar pels records ni preocupacions angoixants que ens allunyen del moment present. S’aprèn a observar i acceptar els pensament, les sensacions i les emocions que es presenten.
En lloc de preocupar-nos per allò que va passar o pel que pot arribar a passar en el futur, Mindfulness ens ensenya a ser capaços de respondre de forma adient al que està passant en el moment present, sigui bo o dolent.
El Mindfulness en aquest context tradicional, es va desenvolupar associat a les practiques del ioga i la meditació amb el propòsit d’alliberar la ment del hàbits malsans.

És per aquest motiu, que en el passat la relació entre Mindfulness i la psicoteràpia ha tendit a ser vista com la relació entre la pràctica formal de la meditació i la psicoteràpia dins del marc professional.
Recentment des d’una perspectiva més psicològica i científica, el mindfulness s’ha desvinculat de les referències religioses i s’ha guanyat una identitat pròpia, més entesa com una habilitat psicològica composta per dos elements centrals: la regulació de l’atenció i una actitud de total obertura, acceptació i curiositat cap a l’experiència.
Considerant que aquests components formen part de l’estructura psicològica de totes les persones, majoritàriament només estem presents de manera intermitent i superficial.
El ritme accelerat de la vida que portem, promocionant l’ús de les noves tecnologies, afavoreix que aquest contacte intermitent i superficial; per tant, no es estrany que la pràctica del mindfulness estigui guanyant terreny en la nostra societat actual com a mètode per combatre l’estrès i augmentar el benestar.


+ INFO SOBRE EL CURS:

http://www.ingravitt.com/MBSR/

Les inscripcions estan tancades.