MENÚ de navegació

Esdeveniment finalitzat

CURS HIPOPRESSIUS (NIVELL 1) - iniciació

Lloc: INGRAVITT - Crta. Cànoves 23 - Corró d'Avall - 08520 Les Franqueses del Vallès

Inici: 07-03-2018 20:00

Categories: Altres, Culturals, Esportius, Formació

Curs d’iniciació als hipopressiusPosa’t en mans de professionals especialitzats.Dimecres: del 7 al 28 de març20:00-21:00hINGRAVITT50... Llegir més

Curs d’iniciació als hipopressius

Posa’t en mans de professionals especialitzats.


  • Dimecres: del 7 al 28 de març
  • 20:00-21:00h
  • INGRAVITT
  • 50 € (4 sessions de 1hora)
  • 47 € alumnes matriculats al centre
  • Ariadna Candeal (certificada de tots els nivells d’hipopressius)


“Allibera el diafragma i reforça tota la musculatura profunda”.


Els hipopressius són uns adominals especifics que treballen la musculatura de la faixa abdominal i el sòl pelvià.

Són un 60% més efectius que el treball abdominal tradicional.

Millora el to de base de la musculatura abdominal i pèlvica, mitjançant l’automatització de la contracció reflexa d’aquesta zona (fibres de tipus posturals o de paret), sense exercir cap pressió intrabdominal que provoqui més debilitament. Tot al contrari que amb el treball abdominal tradicional, que degut a la pressió que causa una flexió de tronc al sol pelvià i a la faixa, no deixa espai a les visceres, el que deriva en una distensió abdominal o sigui, el perímetre surt cap a fora.

granollers les franqueses cardedeu la garriga la roca hipopressius

En homes, la faixa abdominal acostuma a cedir quan s’està en repòs perquè hi ha to muscular d’esforç, però no de base. El que representa un perill, ja que el poc to muscular de base pot provocar hèrnies abdominals, umbilicals, inguinals o discals com pateixen tants esportistes que fan molts exercicis abdominals, però que en no tenir musculatura de base, els teixits no poden aguantar la pressió i cedeixen.

En dones, el problema s’agreuja, ja que la zona per on s’escapa la pressió és la vagina, el què pot provocar hèrnies vaginals (prolapses, caigudes de bufeta, úter i/o recta) que acostumen anar aparellades amb incontinència urinària. És un greu problema que es pot prevenir amb aquest mètode.

granollers les franqueses cardedeu la garriga la roca hipopressius

Un mètode creat pel Dr. Marcel Caufriez (Doctorat en Ciència de la Motricitat i especialista en rehabilitació i reeducació uroginecològica), i que tot i que en un primer moment va sorgir com a una tècnica utilitzada principalment en l’àmbit preventiu del post-part, actualment s’ha vist ampliada a nivell terapèutic (rehabilitació) com físic (prevenció).

Les inscripcions estan tancades.