MENÚ de navegació

Esdeveniment finalitzat

Tàpias Musical (diumenge 22)

Culturals, Música, Teatre

  • Tàpias Musical (diumenge 22)
Exhaurides

Ciutat: Vilanova i la Geltrú

Lloc: Sant Gervasi 41

Inici: diumenge 22 abril 2018, 18:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
A finals del mes de gener de 2017 el nostre bon amic Joan Collell ens va fer a mans els textos d'unes obres que havia escrit i musicat... Llegir més

A finals del mes de gener de 2017 el nostre bon amic Joan Collell ens va fer a mans els textos d'unes obres que havia escrit i musicat per ser representades durant les festes de Carnaval per membres dels Boters de Mar en unes audicions íntimes per als seus associats, familiars i amics, en els salons de l'Hotel Cèsar, seu d'aquesta entitat carnavalera. Les estrenes havien tingut lloc en els anys 2004, 2005 i 2006, i després d'estar guardades més de deu anys en un calaix, el Joan es preguntava si tindrien prou interès o qualitat per ser posades en escena per al públic general.

                Tan bon punt vam sentir les gravacions de les estrenes vam decidir tirar endavant el projecte de donar a conèixer aquestes petites joies de teatre musical que porten el segell inconfusible de Pere Tàpias, tant per la gràcia dels textos com per la frescor de la música. Tres obres que ens expliquen, d'una manera divertida i fins i tot surrealista, tres mites fundacionals i identitaris de la nostra ciutat: La fundació de Vilanova, amb El Feudal de la Geltrú, la fundació cultural per excel·lència, el Museu Balaguer i la seva mòmia, amb La Princesa de Tebas-Meves, i el paradigma econòmic més divulgat, l'aventura dels indianos, amb La Balada del Besitos.

                Agrupades en l'esquema d'un musical, constitueixen un exercici on la broma amanida d'ucronia i poca-soltades ens convida a riure'ns de nosaltres mateixos. Un art aquest, del qual l'enyorat Pere Tàpias n'era tot un mestre.