MENÚ de navegació

Esdeveniment finalitzat

XICU MASÓ, El metge de Lampedusa

Culturals, Teatre

  • XICU MASÓ, El metge de Lampedusa
  • XICU MASÓ, El metge de Lampedusa
  • XICU MASÓ, El metge de Lampedusa

Ciutat: Montmeló

Lloc: Sala Polivalent

Inici: 28/04/2018 21.00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
ds. 28 abr.
21:00 h
Les inscripcions d'aquest esdeveniment han finalitzat.

Descripció

L'actor Xicu Masó protagonitza "El metge de Lampedusa", un muntatge sobre la crisi dels refugiats a la Mediterrània basat en el llibre... Llegir més

L'actor Xicu Masó protagonitza "El metge de Lampedusa", un muntatge sobre la crisi dels refugiats a la Mediterrània basat en el llibre de memòries "Llàgrimes de sal" de Pietro Bartolo, amb direcció de Miquel Gorriz i dramatúrgia d'Anna Maria Ricart.

En aquesta obra, podrem conèixer de primera mà, a través de l’experiència de Pietro Bartolo, el metge de Lampedusa, les històries de la Jasmine, la Sara, l’Anuar i tants d’altres que es juguen la vida travessant el Mediterrani en busca d’un futur millor.

La Llei del Mar obliga a salvar qualsevol persona que s'estigui ofegant, qualsevol persona i en qualsevol circumstància. Aquesta llei, la coneix molt bé la gent de Lampedusa. Lampedusa és una illa petita i preciosa i és una de les portes d’Europa. A aquesta porta, fa molts anys que hi truca la gent de l'«altra banda», persones que pensen que travessant-ne el llindar estaran salvats.

Europa, de moment, no els salva, però els veïns de Lampedusa, fidels a la Llei del Mar, sí que ho fan. Un cop a l'illa, el doctor Bartolo és el primer que els acull, que els visita i que els cura, si pot –però, sobretot, els escolta.

El que ens explica és tan bèstia que no podm fer altra cosa que sortir del teatre i dir-li a la gent que no es perdin "El metge de Lampedusa" perquè aquesta obra l'ha de veure tothom.