MENÚ de navegació

Esdeveniment finalitzat

YIN YOGA

Lloc: INGRAVITT - Crta. Cànoves 23 - Corró d'Avall - 08520 Les Franqueses del Vallès

Inici: 27-01-2018 16:00

Categories: Culturals, Formació, Altres

El Yin Ioga és un estil passiu del Hatha Ioga, compost per postures que es mantenen de manera relaxada de 3 a 5 minuts.Al sostenir... Llegir més

El Yin Ioga és un estil passiu del Hatha Ioga, compost per postures que es mantenen de manera relaxada de 3 a 5 minuts.
Al sostenir les postures i arribar tan profundament calma el sistema nerviós central, estimula el flux de l’energia vital (Prana a l’Índia, Chi a la Xina, o Ki al Japó) i t’ensenya a relaxar-te a nivell profund.
S’enfoca en estirar i això rejoveneix els teixits connectius (fàscies), lligaments, tendons articulacions, líquid sinovial i els canals d’energia o meridians que recorren aquests teixits.
La premissa bàsica del Yin Ioga és que el cos té un teixit yin i un teixit yang.
Teixit Yin és l’os i el teixit connectiu. D’acord amb la teoria taoista (que és la teoria que dóna la base del Yin Ioga), el teixit yin és el teixit que es troba a profunditat, el que es troba més a prop del nucli, és lent per canviar, fred i receptiu.
Teixit Yang, o múscul, està més a prop de la superfície, és actiu, dinàmic, flexible, tebi o calent.
Per a “millorar” el teixit yin, cal treballar a profunditat, amb un treball llarg, sostingut i sense moviment, (treball yin). El teixit Yin, quan s’exercita adequadament, es flexibilitza. El rang de moviment i la flexibilitat està influenciat principalment pel teixit corporal yin.
De la mateixa manera, el teixit yang necessita exercitar-se de forma yang: amb moviments repetitius, rítmics, com córrer o com diversos estils de ioga dinàmics, tipus vinyasa ioga. El teixit Yang, quan s’exercita, es torna més fort.
Atès que el teixit yin comprèn les nostres articulacions i el teixit connectiu, El Yin Ioga millora i beneficia les articulacions i les fàscies, manté el cos flexible, fluid i amb la capacitat de moure a través d’un rang ampli de moviments.
A través de l’envelliment, les lesions o simplement el descuit, els músculs (teixit yang) es tornen més febles, mentre que el teixit connectiu (teixit yin) es torna més rígid i fràgil.
Per mantenir la salut òptima, és recomanable treballar tots dos teixits, el yang, per tonificar els músculs, i mantenir el cos amb un rendiment òptim, i el yin per flexibilitzar les nostres articulacions i el teixit connectiu d’una manera adequada.
El Yin Ioga, és ideal per treballar el teixit yin, adapta les asanes (postures) de ioga conegudes i les porta a terme de manera passiva ( “yin”) per treballar el teixit connectiu específicament, així com els meridians o nadis (canals energètics del cos), que corresponen als òrgans vitals del cos. Ja que el Yin Ioga no només funciona a nivell físic (ossos, tendons, lligaments i fàscia), sinó també en el nivell energètic, mitjançant l’estimulació d’aquests meridians d’energia.
En la medicina tradicional xinesa i en el ioga, es diu que l’energia es mou a través del cos al llarg de canals anomenats meridians (MTC) o nadis (ioga). Es diu que aquests canals són a la fàscia. La fàscia és una substància fibrosa que es pot considerar com una teranyina que envolta i connecta a tot el cos. Així, mitjançant l’estimulació de la fàscia, estimulem directament al meridians / nadis del cos.
El Yin Ioga ha desenvolupat asanes per dirigir específicament als meridians que corresponen als òrgans vitals (cor, fetge, ronyó, pulmó, melsa, intestins, etc.) Quan es manté una asana en Yin Ioga estimules els meridians del cos, estirant el cos.
A més la pràctica de Yin Ioga, augmenta la producció d’àcid hialurònic (AH) en el cos mitjançant el treball del teixit yin. L’augment d’AH significa augment de la producció de fluid sinovial (líquid en les articulacions) i augment de la transmissió de senyals d’energia a tot el cos a través de la xarxa de la fàscia. Es creu que el AH és la substància que crea els meridians a la fàscia.

Tot i que la pràctica de Yin Ioga és passiva, no vol dir que no sigui intensa. Per contra, pot ser molt intensa! En aprofundir en els teixits del cos es poden arribar a tenir sensacions intenses, a més a mantenir les postures per llargs períodes de temps podem alliberar tot tipus de pensaments i sentiments. Un altre dels beneficis de la pràctica de Yin Ioga és aprendre a experimentar sensacions intenses i a gaudir de tot el que ofereix la vida.

YIN

  • Dissabte 27 de gener
  • 16:00-17:30
  • INGRAVITT
  • 15
  • 12 (alumnes matriculats del centre)
  • Andrea Ottazzi
Les inscripcions estan tancades.