MENÚ de navegació

Esdeveniment finalitzat

YOGA SUTRAS DE PATANJALI - CAPÍTOL 3

Altres, Culturals, Esportius, Familiar, Formació

  • YOGA SUTRAS DE PATANJALI - CAPÍTOL 3

Ciutat: Franqueses del Vallès, Les

Lloc: INGRAVITT - Crta. Cànoves 23 - Corró d'Avall - 08520 Les Franqueses del Vallès

Inici: 19/05/2018 12.15 h

Veure descripció de l'esdeveniment
ds. 19 maig
12:15 h
Les inscripcions d'aquest esdeveniment han finalitzat.

Descripció

Hi ha una gran diferència entre el Ioga de Patañjali i el que avui coneixem com a Ioga. Els orígens del Ioga poden remuntar-se fins... Llegir més

Hi ha una gran diferència entre el Ioga de Patañjali i el que avui coneixem com a Ioga. Els orígens del Ioga poden remuntar-se fins els Iogasutra, però el Ioga actual és una forma de hatha-ioga que s’apropa més al Ioga descrit en textos medievals com la Hathayogapradipika i la Gherandasamhita. El Ioga de Patañjali es correspon més amb el que posteriorment s’ha denominat Raja-ioga, un ioga més mental i no tan físic com el Hatha-Ioga.

Yogasutra de Patañjali o els “Aforismes del Ioga” és el text fundacional d’una de les sis escoles canòniques de la filosofia índia, i per tant, l’obra fonamental per entendre aquesta forma de pensament que avui ha derivat en una disciplina físico-espiritual practicada a tot el món. Es tracta doncs, d’un text universal que va més enllà dels propòsits culturals i religiosos de la Índia i que ofereix un anàlisi exhaustiu de la ment i la seva relació amb el cos.

Els aforismes del Ioga és una obra breu, de caràcter filosòfic i inspirador, composada de 196 aforismes que descriuen el camí de la consciència fins el objectiu final de la alliberació. Ens ofereix molt més que els principis d’una tècnica, ja que inclou en ells tots els ingredients d’un sistema filosòfic: la ciència del ser (ontologia), la ciència del coneixement (epistemologia), una ètica i especialment una psicologia, que no nomes tracta sobre la ment i els processos mentals, sinó que també ens parla de la necessitat de detenir aquests processos mentals i dissoldre finalment la ment en la seva causa ordinària, la matèria primera del qual la primera manifestació és la ment.

Amb la lectura atenta i pausada d’aquesta gran obra gaudirem de la saviesa immutable que es desplega en els seus aforismes, i ens ajudarà a detenir els processos mentals que tant patiment ens porten i a reconèixer el Ser que resta dins nostre a l’espera de ser reconegut.

Els aforismes del yoga destil·len l’experiència meditativa dels savis i mestres del passat en un format breu, que encara avui poden resultar útils a l´ésser humà actual que vulgui endinsar-se en el camí de retorn a la seva veritable naturalesa.

La pràctica que condueix a la serenitat de la ment, és el conreu de l’amistat cordial amb aquells que són feliços; la compassió envers els que pateixen; l’alegria empàtica, davant dels virtuosos i l’equanimitat serena enfront dels no virtuosos.

Yogasûtra I:33